za
Hanzerace 2020 @ Ketelmeer
mei 16 @ 09:00 – mei 17 @ 17:00

Zoals ieder jaar zal de Hanzerace ook in 2020 weer in mei gehouden worden en wel in het weekend van 16 en 17 mei.

De Hanzerace is er natuurlijk voor iedereen van 0 tot 99 jaar en of je nou een toerzeiler bent of een echte wedstrijdzeiler, iedereen is welkom om de sportieve strijd met elkaar aan te gaan op het ketelmeer. De race/tocht word zowel op zaterdag als op zondag gevaren.

Voor de zaterdagavond hebben wij een mooie aanbieding van Pier 16 ontvangen, als deelnemer aan de Hanzerace kan je bij Pier 16 onbeperkt komen barbecueën voor maar €17,50 per persoon. Op de zaterdagavond is er een gezellige avond met muziek in het restaurant.

Registreren: https://hanzerace.nl/event/hanzerace-2020/

jun
vr
26e Oostwal botterwedstrijd
jun 26 @ 12:00 – jun 28 @ 12:00

Van vrijdag 26 Juni 12.00 uur tot zondag 28 juni 12.00 uur is de gehele Oude Buitenhaven gereserveerd voor de jaarlijkse Oostwalbotterwedstrijd

Jaarlijks wordt de Oostwalbotterwedstrijd georganiseerd. Er zijn al 25 edities van deze botterwedstijd geweest en de 26e Oostwalbotterwedstrijd is in 2020 op vrijdag 26 en zaterdag 27 juni.

Botters, die uit plaatsen rondom de voormalige Zuiderzee afkomstig zijn, gaan de strijd met elkaar aan op het Ketelmeer. Op de botters varen bedrijven uit Kampen en omstreken mee. Vrijdagmiddag komen de botters de Buitenhaven van Kampen binnen, dat voor een sfeervol beeld zorgt. Op vrijdagavond is er eerst een schouwing van de botters. Het schip dat het origineelst is en in de beste staat verkeerd ontvangt een prijs. In de avonduren wordt er een feest georganiseerd en de volgende dag staat de wedstrijd gepland.
Eerst is er een schippersontbijt en vanaf 10.00 uur varen de botters langs het stadsfront van Kampen. Vervolgens zetten ze koers richting het Ketelmeer. De Oostwalbotterwedstrijd start rond 12.00 u op het Ketelmeer. De botters komen dan rond de klok van 17.00u weer terug in de haven. Om ongeveer 16.00 u starten de feestelijkheden met muziek op de Koggewerf tot ongeveer 20.00 u. De festiviteiten rondom de Oostwalbotterwedstrijd zijn gratis toegankelijk.

aug
za
Aanbrengtocht voor Sail Amsterdam 2020 @ Oude Buitenhaven
aug 8 – aug 9 hele dag

Op zaterdag 8 augustus van 12.00 uur t/m zondagochtend 12.00 uur, is de gehele Oude Buitenhaven gereserveerd tbv de aanbrengtocht voor Sail Amsterdam 2020.