Onze Havens

Havens

Vanuit de circa 120 leden van watersportvereniging “De Buitenhaven” worden 2 havens beheerd. De “Nieuwe Buitenhaven” betreft de verenigingshaven, en de “Oude Buitenhaven” betreft een passantenhaven. Tussen beide havens die op loopafstand van de binnenstad en diverse winkels liggen, ligt de “Koggewerf”, de thuisbasis van de Kamper Kogge.

haven-1Links een bovenaanzicht van de “Nieuwe Buitenhaven”, die het meest stroomafwaarts is gelegen. In deze haven hebben de leden van de vereniging een vaste ligplaats. De haven is echter gewoon toegankelijk voor passanten. Op of nabij alle ligplaatsen is walstroom, drinkwater en WIFI beschikbaar. Voorts is er een botenlift/afspuitplaats, een dieselpomp en een vuilwaterstation aanwezig.  Behalve separate afvalcontainers voor glas en restafval beschikt onze haven ook over een stortplaats voor uw chemisch toilet.

haven-2Direct tussen de “Nieuwe Buitenhaven” en de oude binnenstad ligt de “Oude Buitenhaven”, die de thuisbasis is van de Kamper Kogge, Botters en Punters. Op de foto hiernaast ligt de Oude Buitenhaven haven vol met zeiljachten tijdens een lang weekend van de LM club.

Deze haven is een echte passantenhaven. Ook wordt deze haven meerdere malen per jaar afgehuurd t.b.v. club- en verenigingstochten. Het is niet ongebruikelijk dat er 30 tot 40 vaartuigen liggen van hetzelfde merk en/of type. Ook in deze haven zijn alle faciliteiten, zoals stroom, water ewn WIFI beschikbaar. Vermeldenswaardig is dat deze haven goed toegankelijk is voor rolstoelgebruikende watersporters.

Onze havenmeesters Wiebe Muizelaar en Arnold de Gunst ontvangen u graag, ook voor een kopje koffie in de kantine! Voor nadere informatie zijn zij bereikbaar via havenmeester@wsvdebuitenhaven.nl of telefonisch via 038-3323533.

afb havensymbolen

Uw mening wordt gewaardeerd!

Wij willen het u graag naar de zin maken in onze havens en vernemen dan ook graag uw mening. In 2012 hebben wij zelf een enquête gehouden onder de passanten. De voorzieningen en gastvrijheid werden erg op prijs gesteld. Wel bleek het ontbreken van draadloos internet nog een gemis. Daar zijn we natuurlijk mee aan de slag gegaan! Voor leden en passanten hebben wij sinds mei 2013 draadloos internet beschikbaar. Hiervoor wordt geen extra vergoeding gevraagd! Wanneer u contributie of liggeld heeft betaald, kunt u via de havenmeester het wachtwoord verkrijgen.

wifi

Wij wensen u (alvast) een prettig verblijf in één van onze havens!

Botenlift & Afspuitplaats

Leden en niet-leden kunnen gebruik maken van onze afspuitplaats en botenlift tot maximaal 20 ton hefvermogen. Zowel de afspuitplaats als botenlift wordt jaarlijks gekeurd o.b.v. de geldende veiligheids- en milieueisen. De leden en vrijwilligers die deel uitmaken van de kraancommissie hebben veelal een relevant arbeidsverleden en/of beschikken over een certificaat Veilig Hijsen. Wilt u van onze afspuitplaats en botenlift gebruik maken, maakt dan een afspraak met één van de leden van de kraancommissie. Zie “Contactpersonen” voor verdere contactgegevens.

Afspuitplaats

Botenlift